Základní víno z odrůdy Nebbilo pochází z vinic v Barbarescu, cca 260 m.n. mořem, které mají převážně východní orientaci a vápencové podloží. Pouze ručně sbírané hrozny, macerace zhruba 12 dní v nerezových tancích. Následně zraje 3 měsíce ve velkých dubových sudech, 6 měsíců v nerezových tancích a 3 měsíce v lahvi. Víno rubínově červené barvy s intenzivním florálním aroma jemnou kořenitostí. Velmi pitelné harmonické víno s příjemnou sametovou dochutí.
Červené
Nebbiolo
Piemonte
Itálie
Filozofie vinařství Castello di Verduno věří v součinnost produkce vysoké kvality a ochrany půdy. Dlouholetá vinařská tradice předurčuje veškeré činnosti a volby vinařství, které jsou zaměřeny na získávání vína se snadno identifikovatelnými vlastnostmi, charakteristickými danému terroir.
Věnují pečlivou pozornost jak vinici a vinařství, tak stejnou měrou i vínům, která již leží a pomalu zrají ve sklepích. Jistě, čas a kvalita jsou neoddělitelné - víno rozvíjející se ve vlastním čase může dosáhnout těch nejlepších kvalit.
Součást filosofie vinařství je i motto: "V našem světě střežíme vzpomínky na čas minulý: zdvořilost, diskrétnost, laskavé pohostinství, to vše jsou plody dávných tradic."