Barbaresco Rabaja je víno z jedné Cru vinice v Barbaresco. Rabaja je považována za vůbec jednu z nejlepších v Barbarescu a to nejen díky jihozápadní poloze ale i podloží a nadmořské výšce. Vína z této vinice jsou velmi elegantní s dlouhým potencionálem ke zrání. Pouze ručně sbírané nejlepší hrozny, macerace zhruba 30 dní v otevřených dřevěných kádích, 30 měsíců zrání ve velkých dubových sudech a 30 měsíců v lahvi. Svůdná vůně zralých malin a jemných bylinek. Plné a dlouhé v chuti s pevnými taniny.To vše dohromady znamená, že se jedná o velké a klasické víno z odrůdy Nebbiolo. Navíc se jedná o klasický a velký ročník, takže je víno předurčeno k dlouholetému zrání. Pít jej dnes by byla škoda ale koupit a ponechat ve sklepě či vinotéce zase výhra :)
Červené
Nebbiolo
Piemonte
Itálie
Filozofie vinařství Castello di Verduno věří v součinnost produkce vysoké kvality a ochrany půdy. Dlouholetá vinařská tradice předurčuje veškeré činnosti a volby vinařství, které jsou zaměřeny na získávání vína se snadno identifikovatelnými vlastnostmi, charakteristickými danému terroir.
Věnují pečlivou pozornost jak vinici a vinařství, tak stejnou měrou i vínům, která již leží a pomalu zrají ve sklepích. Jistě, čas a kvalita jsou neoddělitelné - víno rozvíjející se ve vlastním čase může dosáhnout těch nejlepších kvalit.
Součást filosofie vinařství je i motto: "V našem světě střežíme vzpomínky na čas minulý: zdvořilost, diskrétnost, laskavé pohostinství, to vše jsou plody dávných tradic."