Jedná se o velmi populární verzi Prosecca, perfektní k posezení s přáteli. Hrozny pochází ze sluncem zalitých vinic z oblasti Treviso. Víno světle žluté barvy, svěží jemné ovocité vůně a harmonické chutě potěší každého milovníka šumivých vín. Skvěle se hodí k mezinárodní fusion kuchyni, k rybím předkrmům a všem prvním chodům podle benátské tradice: rizotu se sezónními bylinkami, čerstvým a středně starým sýrům z podhůří Trevisa, stejně jako k pokrmům z listového těsta a divoké drůbeži.
Šumivé
Glera
Valdobbiadene
Itálie
První zmínky o rodině Bortolomiol pochází z poloviny 18.století. Již v té době se Bartlomeo Bortolomiol věnoval výrobě vína. Bortolomeo strávil celý život pěstováním hroznů na stráních Valdobbiadene a svým potomkům vštěpoval lásku k zemi a schopnost získat z ní "to" nejlepší.
Jeho poselství si dokonale osvojil Giuliano Bortolomiol, který založil vinařskou společnost a zasvětil jí celý svůj život. Už jako malý šel v šlépějích svého otce, měl vrozené nadání pro vinohradnictví. V roce 1962 jako první vyrobil z odrůdy Glera suché šumivé víno - Prosecco Brut, které dnes již svoji slávou dávno překonalo hranice Itálie. Na počest Giuliano Bortolomiola nese suché Prosecco z vinařství Bortolomiol označení Prior. V poslední době získalo významná ocenění - Gambero Rosso (tři sklenice) a 91 bodů hodnocení Robert Parker.
Giuliano Bortolomiol zasvětil svůj život práci s odrůdou Glera s neoblomnou vášní a s neotřesitelnou vírou v její potenciál. V dnešní době jsou to Giulianove dcery Maria, Elena, Elvira, Lisa a Giuliana, které i s jejich matkou Ottaviou a enologem Gianfrancem Zanonem pokračují v poslání Giuliano Bortolomiola - v produkci špičkových vín se zachovaním silných vazeb k zemi a jejich historii.