Jedná se o základní řadu tohoto šumivého vína, o výrazné rozšíření původního regionu, s nižší nadmořskou výškou, ale příznivými podmínkami pro pěstování, které zaručují splnění parametrů svého označení. Prosecco s označením Frizzante vzniká tak, že druhá fermentace probíhá za nižšího tlaku, maximálně 2,5 baru, oproti spumante, kde jsou minimum 3 bary. Výsledkem je čerstvé víno s méně bublinkami.
Perlivé
Glera
Valdobbiadene
Itálie
VINAŘSTVÍ COLLALTO
CONEGLIANO VALDOBBIADENE, SUSEGANA - COLLALTO
Historie hrabat z Collalta se začíná psát roku 958, kdy Berengarius, italský král, udělil Rambaldu I., předchůdci Collaltos, rozsáhlá luka, pastviny a vinice na úpatí kopců Trevisa na severu Itálie. V současnosti je Azienda Agricola Conte Collalto jedno z nejrozsáhlejších vinařství. Dědicem této historické tradice, je princezna Isabella Collalto de Croÿ, která osobně dohlíží s veškerou vášní a důsledností na vinice a výrobu vína zděděné po svém otci s respektem k dlouhé rodinné historie.
Starobylé vinice se rozprostírají okolo nádherného panství Susegana. Péče o ně vychází z tradičních postupů, integrací s krajinou, respektu k přírodě a jejím plodům, z ochrany ekosystému. Vznikají zde elegantní vína se šlechtickým původem.