Zbytkový cukr: 9 g/l Vzhled: Slámově žlutá barva se světle zelenkavými odlesky Vůně: Po zlatých jablkách a hruškách, doprovázená květinovými tóny Chuť: Na patře dominuje kyselinka aniž by převládala nad dalšími chuťovými vjemy, chuť je vytrvala a kompletní. Prosecco Brut San Salvatore je pojmenováno podle kopce, na jehož vrcholu se nachází hrad San Salvatore. Na nejvyšší části kopce, kde neustále fouká vítr a kde je nejskalnatější půda, se nachází vinice, na které se pěstují hrozny pro tento Brut. Ovocné a voňavé víno odpočívá čtyři dlouhé měsíce na jemných kvasnicích, jak určuje tradice; výsledkem je Prosecco s rafinovanou, krémovou pěnou, která okamžitě povznáší duši. Tento Brut je de rigueur pro významné příležitosti: hrabata z Collalta jím připíjela na velké okamžiky na hradě San Salvatore a na oslavu konce zemědělského roku.
Šumivé
Glera
Valdobbiadene
Itálie
VINAŘSTVÍ COLLALTO
CONEGLIANO VALDOBBIADENE, SUSEGANA - COLLALTO
Historie hrabat z Collalta se začíná psát roku 958, kdy Berengarius, italský král, udělil Rambaldu I., předchůdci Collaltos, rozsáhlá luka, pastviny a vinice na úpatí kopců Trevisa na severu Itálie. V současnosti je Azienda Agricola Conte Collalto jedno z nejrozsáhlejších vinařství. Dědicem této historické tradice, je princezna Isabella Collalto de Croÿ, která osobně dohlíží s veškerou vášní a důsledností na vinice a výrobu vína zděděné po svém otci s respektem k dlouhé rodinné historie.
Starobylé vinice se rozprostírají okolo nádherného panství Susegana. Péče o ně vychází z tradičních postupů, integrací s krajinou, respektu k přírodě a jejím plodům, z ochrany ekosystému. Vznikají zde elegantní vína se šlechtickým původem.