Rosé se vyrábí částečně metodou saignée (odběrem části šťávy z macerace červeného vína) a částečně lisováním celých hroznů z chladnějších míst. Spontánní fermentace v nerezových tancích. Víno, které nabízí spoustu ovocnosti a křupavé kyseliny, ale také trochu těla. Nejedná se o rané víno, ale o růžové, které může zrát 1 – 2 roky. Na patře vykazuje bohaté třešňové tóny a úžasnou pitelnost.
Růžové
Zweigelt, Pinot Noir (10 – 15%)
Wagram
Rakousko
Vinařství Diwald se nachází v Rakousku u nás zatím ne příliš známém vinařském regionu Wagram.Wagram leží mezi městy Krems a Wien podél řeky Dunaj a převážně se zde pěstují odrůdy Gruner Veltliner a Riesling. Vinařství Diwald sídlí v obci Grossriedenthal v jejímž blízkém okolí má také své vinohrady. Zdejší podloží je velmi specifické a úrodné, místní ho nazývají Löss. Je to nažloutlá sprašná návěj pravěkého moře, bohatá na fosilie a minerály.Nejen moře ale i Dunaj pak formovali tento kraj po staletí až do dnešní podoby. Dlouhá rodinná tradice vinařství Diwald s respektem k přírodě vyvrcholila v roce 1980 kdy bylo vinařství plně v režimu BIO. Martin Diwald v této tradici pokračuje a využívá tak zkušeností a znalostí svých předků za pomoci moderních technologií pro výrobu těch nejlepších a zároveň zdravých vín.