"Elegantní a rafinovaná pudrově růžová barva, lesklá a průhledná, s jemnou a vytrvalou perlivostí. Jemně aromatická vůně okvětních lístků růží a čerstvých třešní, malin a granátového jablka. Na patře je dobře strukturované, harmonické ve vyvážené kyselině-chuti, s dozvuky květinové perzistence a svěžesti". Ruční sklizeň do malých bedýnek po pečlivém výběru na vinici. Sklizeno v první dekádě srpna. Po kvašení následuje zrání na jemných kvasnicích po dobu přibližně šesti měsíců při kontrolované teplotě v nerezovém tanku. Poté následuje scezení a opětovné kvašení v láhvi se zráním na kalu po dobu 50 měsíců. Po odkalení se před uvedením na trh nechá nejméně tři měsíce ležet v láhvi.
Šumivé
Nero d’Avola
Sicilia
Itálie
Vinařství Baglio del Cristo di Campobello se nachází v jihozápadní Sicílii a založila jej rodina Bonettů v roce 2000. Vinice najdeme na dvou místech: v okolí Agrigenta o rozloze 30 hektarů a v Campobello di Licata o rozloze 50 hektarů. Zajímavější je část v Campobello di Licita, kde bylo spojen 10 vinic tak, aby vytvořili jeden celek. Toto území se nachází pouhých 8 kilometrů od pobřeží v nadmořské výšce 230 – 270 metrů. Půda je zde velmi bohatá na vápenec a křídu, tím dodává vínům určitou originalitu, kterou víno získává i díky hustému osázení 5000 keřů na hektar a ruční sklizni.
Přestože vinice byly osázeny v roce 2000, první sklizeň proběhla až v roce 2007. A to proto aby réva nebyla zbytečně zatížena a z části i proto, že mladá vína nedosahují potřebných kvalit. Vína si velmi záhy získala své zákazníky díky své harmonii a sladším taninům. Ale také díky své originalitě, za které vděčí nejen podloží a místním odrůdám, ale i třem majitelům - členům rodiny - Angelo, Dominico a Camelo Bonetti, kteří se každý den pečlivě starají o správný chod vinařství.