"Jemná slámově žlutá barva s velmi jemnými nazelenalými odstíny. Jemné a elegantně perzistentní perletí. Ve vůni nalezneme chlebové kůrky s květinovými tóny košťálovin a ovocnými tóny broskví, hrušek, citrusů a středomořských křovin. Příjemné a krémové na patře, s ovocnými návraty a mandlovými vjemy. Dobře vyvážená kyselinka naplňuje chuťové buňky svěžestí a zajišťuje intenzitu chuti a dlouhou perzistenci." Ruční sklizeň do malých bedýnek po pečlivém výběru na vinici. Po fermentaci následuje zrání na jemných kalech po dobu přibližně šesti měsíců při kontrolované teplotě v nerezovém tanku. Poté následuje scezení a opětovné kvašení v láhvi s rafinaci na kalech po dobu 50 měsíců. Po odkalení se před uvedením na trh nechá nejméně tři měsíce ležet v láhvi.
Šumivé
Grillo
Sicilia
Itálie
Vinařství Baglio del Cristo di Campobello se nachází v jihozápadní Sicílii a založila jej rodina Bonettů v roce 2000. Vinice najdeme na dvou místech: v okolí Agrigenta o rozloze 30 hektarů a v Campobello di Licata o rozloze 50 hektarů. Zajímavější je část v Campobello di Licita, kde bylo spojen 10 vinic tak, aby vytvořili jeden celek. Toto území se nachází pouhých 8 kilometrů od pobřeží v nadmořské výšce 230 – 270 metrů. Půda je zde velmi bohatá na vápenec a křídu, tím dodává vínům určitou originalitu, kterou víno získává i díky hustému osázení 5000 keřů na hektar a ruční sklizni.
Přestože vinice byly osázeny v roce 2000, první sklizeň proběhla až v roce 2007. A to proto aby réva nebyla zbytečně zatížena a z části i proto, že mladá vína nedosahují potřebných kvalit. Vína si velmi záhy získala své zákazníky díky své harmonii a sladším taninům. Ale také díky své originalitě, za které vděčí nejen podloží a místním odrůdám, ale i třem majitelům - členům rodiny - Angelo, Dominico a Camelo Bonetti, kteří se každý den pečlivě starají o správný chod vinařství.