Vlajková lod vinařství Cristo di Campobello nemůže pocházet z jiné odrůdy než původní sicilské Nero d´Avola. Vinice se nachází zhruba 230-260 m.n. mořem na mírně kopcovitém terénu a křídovo-vápencovém podloží. Ruční sběr hroznů a jejich následné třídění je základním faktorem kvality vína. 18 denní macerace hroznů a následné zrání v barikových sudech z francouzského dubu po dobu 14 měsíců, doplňuje roční archivace v lahvi. Víno sytě rubínové barvy. Bohatá škála vůní kde převládá tmavé červené ovoce, balsamico a aromatické bylinky. Delikátní plné tělo, kořenité ale zároveň perzistentní s nasládlými taniny na závěr. Víno si může vychutnat již dnes ale může zrát až 10 let.
Červené
Nero dAvola
Sicilia
Itálie
Vinařství Baglio del Cristo di Campobello se nachází v jihozápadní Sicílii a založila jej rodina Bonettů v roce 2000. Vinice najdeme na dvou místech: v okolí Agrigenta o rozloze 30 hektarů a v Campobello di Licata o rozloze 50 hektarů. Zajímavější je část v Campobello di Licita, kde bylo spojen 10 vinic tak, aby vytvořili jeden celek. Toto území se nachází pouhých 8 kilometrů od pobřeží v nadmořské výšce 230 – 270 metrů. Půda je zde velmi bohatá na vápenec a křídu, tím dodává vínům určitou originalitu, kterou víno získává i díky hustému osázení 5000 keřů na hektar a ruční sklizni.
Přestože vinice byly osázeny v roce 2000, první sklizeň proběhla až v roce 2007. A to proto aby réva nebyla zbytečně zatížena a z části i proto, že mladá vína nedosahují potřebných kvalit. Vína si velmi záhy získala své zákazníky díky své harmonii a sladším taninům. Ale také díky své originalitě, za které vděčí nejen podloží a místním odrůdám, ale i třem majitelům - členům rodiny - Angelo, Dominico a Camelo Bonetti, kteří se každý den pečlivě starají o správný chod vinařství.