Víno se vyrábí klasickou metodou druhotného kvašení v lahvi jak Champagne s rozdílem použité odrůdy v tomto případě se jedná o Cortese. Na kvasnicích leží ve sklepě zhruba 18 měsíců. Arde je velmi odlišné šumivé víno, již vzhled předznamenává své kvality. Svůdné korálkové perlení, slibuje hladké patro a to jak ve struktuře i chuti. Skutečný charakteristickým znakem je bohatá, složitá mozaika vůní, včetně pikantního jablečné kůry a žluté blůmy. Rafinované tóny pražených oříšků a čerstvě upečeného chleba, heřmánkového květů, léčivých bylin a medu. Ideální jako aperitiv nebo s restovanou zeleninou a svěží úpravou mořských plodů.
Šumivé
Cortese
Piemonte
Itálie
Historie rodinného vinařství Castellari Bergaglio začíná v 19.století. Cílem vinařství vždy bylo produkovat víno s výrazem zdejšího terroir a tradiční odrůdy Cortese, která je symbolická pro místní region Gavi.
Svou činnost majitel vinařství Marco charakterizuje následujícími slovy: "Zdlouhavé úsilí, které začíná ve vinici a uzavírá se stáčením vína, nám umožnilo sestavit řadu vín zobrazujících jedinečné vlastnosti, charakteristické pro každý jednotlivý druh vína. Zároveň všechna vína sdílejí společnou klíčovou víru naší filozofie: nadšení a respekt k odrůdě Cortese a její pěstitelské oblasti Gavi."
Majitel vinařství Marco se svým enolgem také vymysleli zajímavý projekt s názvem Gaviteca. Posláním a cílem projektu je sdělovat "kulturu vína" ve všech svých nesčetných aspektech. Nejen degustováním, ale i historickým pohledem, prostřednictvím fotografií a tiskovin a také pořádáním speciálních uměleckých a kulturních akcí pro různé spektrum lidí. Poznávat tak jejich chutě, nálady a chrakter společně s objevováním vína.