Již v roce 1933 vytvořil baron Leroy pravidla výroby vína této apelace, které ctíme dodnes. Limitovaná produkce hroznů, ruční sběr a třídění hroznů, vybrané druhy hroznů a terroir. Proto již po 5 generací používají pro výrobu Chateauneuf du Pape ve Vieille Julienne odrůdy Grenache, Syrah, Mourvedre, Cournoise, Cinsault ale i velmi raritní odrůdy Muscardin a Vaccarése. Práce ve vinici probíhá v biodynamickém režimu, který se pak o to více projevuje v charakteru vína. Dvojí selekce hroznů, přírodní kvasinky a zráni 12 měsíců ve velkém sudu. Víno není filtrováno a pochází ze 70 let starých keřů z jedné tratě. Ve vůni jsou výrazné lesní plody a květ Akátu. V chuti je pak plné, koncentrované, dlouhé a velmi vyvážené, harmonické se sladšími taniny na závěr. Doporučujeme k zvěřinovým pokrmům či výraznější úpravě hovězího.
Červené
Grenache, Mourvédre, syrah
Vallee du Rhone
Francie
V roce 1905 koupil jeden z předků Jean Paul Daumena panství Vieille Julienne. S tradicí a předáváním zkušeností z otce na syna se víno začalo poprvé láhvovat v 60. letech. V této době již Maxime Daume provádí rekonstrukci a obnovu sklepa a celé usedlosti.
V roce 1990 převzal vinařství současný majitel Jean Paul Daume a pokračuje v rodinné tradici. Hlavním mottem jeho filosofie je přesvědčení, že réva a půda jsou propojeny v jedno. V současnosti se zde nepoužívájí chemikálie k ošetření půdy, mnohé je ponecháno na přírodě a plynutí času.
Domaine Vieille Julienne hospodaří cca 10 hektarech v severní části Châtenauneuf de Pape a na dalších 5 hektarech Côte du Rone, v místě zvané Clavin. Jejich vína patří k nejlepším v regionu nejen díky jejich kvalitě, plnosti a dlouhověkosti ale také pro jejich osobitost.