V největším dostupném 5 litrovém formátu můžete koupit toto úžasné víno vyrobené pouze z odrůdy Sangiovese. Réva roste v severní části Montalcina v nadmořské výšce zhruba 350 metrů. Patří mezi nejvýše položené v této oblasti a je zde jílovité podloží s vysokým obsahem slínu a vápence. Pro výrobu Brunella používají v Canalicchiu hrozny z révy minimálně 20 let staré. Tradiční způsob vinifikace tj. řízené kvašení v nerezových tancích a macerace na slupkách po dobu 15 až 20 dnů. Následné školení ve velkých sudech ze Slavonského dubu po dobu 36 měsíců a poté ještě 1 rok v lahvi. Díky těmto jedinečným podmínkám a specifickému přístupu vzniká víno, které patří mezi skutečné skvosty v Montalcinu a každý rok získává to nejlepší hodnocení. Barva rubínově červená s granátovými odlesky, ve vůni třešně, lesní plody, tabák a balsamico. Skvěle strukturované, plné a dlouhé víno s dobře zapracovanými taniny a osvěžující kyselinou. Doporučujeme k červeným masům a zvěřině.
Červené
Sangiovese
Toscana
Itálie
Vinařství se nachází v severní části obce Montalcino, uprostřed turistické trasy Val d'Orcia. Farma hospodaří na rozloze zhruba 60 hektarů, z nichž je 18 hektarů osázeno vinnou révou a 2 hektary produkují olivový olej.
Primo Pacenti založil vinařství Canalicchio di Sopra v roce 1962 a řídil jej až do roku 1990. Zároveň se velmi významně zasloužil o vzrůst společenského života v Consorzio del Vino Brunello di Montalcino.
Již 3.generace rodiny Pacenti - vnoučata: Simonetta, Marco a Francesco - vede vinařství v duchu odkazu Primo Paceti - produkují kvalitní vína s osobitým charakterem typickým pro tento kraj. Zároveň přinesli nové nápady a nové technologie, avšak s ohledem na tradiční způsoby a zvyky.
Vinná réva zde roste ve dvou zónách - Canalicchio di Sopra a Le Gode di Montosoli. Dvě rozdílné expozice a geologicky rozdílné půdy produkují odlišný výraz hroznů Sangiovese - rovnováha a síla se navzájem doplňují a dohromady tvoří jedinečná a dlouhověká vína.