Vinařství San Patrignano je obklopeno 110 hektary vinic. Především díky odhodlání a obětavosti 1400 obyvatel, kteří žijí v této komunitě vznikají úžasná vína. Montepirolo je víno vyrobené ze 3 odrůd Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc a Merlot. Vinice se nachází v Corianu na kopci který se jmenuje Montepirolo a má převážně východní orientaci. Stejně jako u všech ostatních vín i zde panuje přísný ekologický režim. Ručně sbírané vybrané hrozny se vinifikují zvlášť podle odrůdy a macerace je asi tři týdny. Míchání odrůd probíhá v ve velkých dubových sudech kde dochází k jablečno-mléčnému kvašení a zrání vína po dobu 12-18 měsíců. Víno rubínově červené barvy, aroma černého rybízu s doteky mentolu, sladké majoránky, humusu a lékořice. Chuť odhaluje výbornou strukturu a dlouhé, živé provedení s dokonalým spojením kyselin a tříslovin. Výborné v kombinaci s dušeným hovězím na červeném víně.
Červené
Cabernet Sauvignon
Emilia Romagna
Itálie
"Program lásky a nového života" - San Patrignano je komunita pro život. Vítá všechny, kteří trpí závislostí na drogách a pomáhá jim najít cestu zpět do života, díky rehabilitačnímu programu, který je založený na lásce a ochotě. Nabízí nový život pro jedince i rodiny, kteří zde najdou pohodlí a podporu.
Je to závazek k budování lepší společnosti, a to díky řadě projektů, jejichž cílem je zabránit zneužívání drog. Ve hledání společného dobra, San Patrignano je otevřená společnost k vnějšímu světu se specifickou činností ve školách, na mezinárodních studentských akcích a speciálních rozsáhlých programech, to vše s neustálým bojem proti závislosti.
Komunita San Patrignano od jejího založení Vincenzem Muciollim v roce 1978 přivítala již více než 20 000 lidí, kterým v 70% pomohla k úspěšnému návratu do života! Momentálně se v komunitě každý rok pohybuje zhruba 2 000 lidí, z toho 350 zaměstnanců a 140 dobrovolníku a konzultantů, kteří pomáhájí této komunitě k obrovskému úspěchu - a to díky programu, kde se lidé učí různým řemeslům (truhlářství.....), výrobním procesům (mýdla, saponáty, pásky, tapety....), chovu zvěře (prasata, koně, kozy..) a následné výrobě sýrů, mléka, salámů, dále i službám (restaurace), ale také pěstování révy vinné a jejímu zpracování.
Vinařství San Patrignano patří k nejvýznamnějším v regionu Emilia Romagna a to nejen díky svým rezidentům ale i hlavnímu enologovi Riacardu Cottarellovi. Na zelených kopcích v Rimini a zhruba 110 hektarech vinic se převážně pěstuje odrůda Sangiovese. Mezi další významné odrůdy patří Sauvignon Blanc, Cabernet Sauvignon, Merlot a Cabernet Franc. Bílá vína jsou pak zpracována typickou metodou řízeného kvašení v nerezových tancích. Naopak červená vína se pak převážně školí a zrají v barikových sudech. Vína z tohoto viařství nabízí jediněčný poměr kvality a ceny a každorečně získávají výtečné hodnocení od renomovaných hodnotitelů jako je Parker či Gambero Rosso.