Toto šampaňské se srdcem je plné štědrosti, kombinující sílu a jemnost. Ovoce ze směsi macerovaných vín z odrůdy Pinot Noir 75% pro plnost a Chardonnay 25% pro eleganci i svěžest. V průměru je použito cca 50% rezervních vín z nichž 80% zrálo v malých dubových sudech. Barva je výraznější díky macerací hroznů odrůdy Pinot Noir. Nos je složitější, silný, dlouhý kde se nejvíce projevují červené plody ovoce. Chuť je hladká, silná s náznaky jemného dubu na závěr.
Šumivé
Pinot Noir, Chardonnay
Champagne
Francie
Rodez je menší vinařský dům sídlící v Ambonnay s bohatou historií a tradicí s produkcí okolo 40 000 lahví ročně. Již po 9 generací se v této rodině produkuje skvělé a uznávané šampaňské. Momentálně se vinaření věnuje Eric, který je 8 generací. Nicméně pomalu začíná přebírat otěže jeho syn Michael, který je již 9 generací.
Když se Eric v roce 1982 vrátil ze zkušené kde se snažil pochopit různé praktiky používané ve francouzských a evropských vinicích, měl ambice vytvořit „skvělá vína“ .K jeho zoufalství bylj první ročník vinaře (1984) obzvláště průměrný. Zklamaný šel hledat radu v jiných vinařských oblastech, konkrétně v Alsasku a to ho dovedlo ke změně postupů údržby půdy. Celkově vzato jeho odbdobí úvahy o údržbě půdy trvalo 10 let než došel k odpovídajícímu cíli. Výsledkem je certifikát HEV který obdrželi v červnu 2012, jejich společnost byla první francouzskou zemědělskou společností, která byla certifikována jako vysoká ekologická hodnota. Jeho angažovanost v pěstování organických a biodynamických hroznů je tedy výsledkem dlouhého výzkumného procesu a tvrdé touhy pokročit směrem k ekologicky ohleduplnému vinařství. Samotné však není dokonalé a dokonce i ekologické pěstování může mít negativní dopad na biologickou rozmanitost. Jejichs naha o respektování ekologických a biodynamických výrobních předpisů není sama o sobě cílem. Především se zavázali k ekologickému zemědělství.
Terroir AMBONNAY se již od začátku objevuje mezi GRANDS CRUS CLASSES a rozkládá se na 370 hektarech při úbočí Velké Červené v Montagne de Reims. V srdci tradiční kolébky šampaňského mají svahy AMBONNAY výhodu jižní či jihovýchodní expozice. Zvláštní geologické a pedologické podmínky a místní mikroklima vytvářejí nezbytné vlastnosti k získání výjimečných hroznů. Při průměrné nadmořské výšce 130 metrů velká část vinic často uniká jarním mrazům. Terroir AMBONNAY je zasazen na svazích, kde je vápencová křída těsně pod povrchem půdy, pokrytá tenkou vrstvou jílové a vápencové půdy.
Prostřednictvím magie bublin a práce mužů získalo šampaňské víno na lehkostí, na finese, aby konečně ukázalo svého ducha, ducha mužů. V moderní době s vývojem technologie, měnícími se prvky a kompresí času mohou být muži ohroženi zapomenutím. Kvalita terroiru spočívá v magické chemii půdy, slunce, větru a mužů, kteří zde pracují po generace.