Hrozny pro výrobu Chianti Classico se nachází ve městě Barberino Val d'Elsa. Sangiovese hrozny pro toto tradiční Chianti Classico. Kromě Sangiovese najdeme v tomto víně stopy Canaiolo, které je zde zastoupeno pouze 5%. První fermentace v tanku, malolaktické kvašení potom probíhá ve velkých dubových sudech, kde poté víno i zraje. Rubínové barvy, intenzivní ovocná vůně, jemná a vyvážená chuť, Ormanni Chianti Classico kombinuje hrdost, eleganci, ovocné a snadno se pije. Vhodné k uzeninám, těstovinám s masem nebo dušeným pokrmům.
Červené
Sangiovese, Canaiolo
Toscana
Itálie
Starou usedlost ORMANNI, vybudovanou v 13.století, najdeme v Chianti na cestě z Poggibonsi do Castellina. V 19.století byl zakoupen rodinný erb, který můžeme najít nad dveřmi hlavního vchodu. Kousek odtud najdeme malinkou vesnici, kde dodnes plyne život se stejnou láskou a péčí k životnímu stylu, jako před více než sto lety. Jako všechny toskánské farmy vyráběl Ormanni víno, olivový olej, obiloviny, palivové dříví a dřevo. Chov hospodářských zvířat, aktivní mlýn a lis na olivy. V roce 1924, kdy bylo vytvořeno „Zemědělské družstvo pro obranu typického vína Chianti“ nesoucí symbol Černého kohouta, Ormanni panství řídil Vincenzo Brini a jeho synovec Francesco, otec otce současného majitele panství. Začátkem 60. let minulého století transformovalo Ormanni panství na moderní farmu, přešli od smíšených a heterogenních kultur ke specializovaným vinicím a olivovým hájům. Vinařství je rozděleno do čtyř částí odpovídajících různým výrobním procesům. Ocelové nádrže, betonové kádě, sudy a lahvování. První kvašení probíhá v ocelových nádržích, z nichž je víno stočeno do konkrétních nádrží pro jablečno-mléčné kvašení a poté zraje v sudech. Zrání probíhá v nejstarší části vinařství z 18. století, která se nachází ve sklepení pod zahradou hned u vily.