Víno z odrůdy Pinot Noir v apelaci Gevrey Chambertin úmyslně deklasované na regionální Bourgogne. Důvodem je vysoký standard, který chce enolog a majitel Bernard u svých vesnických vín udržet. Proto některé polohy či mladší viinice putují do regionálního vína. Stáří těchto vinic se pohybuje v rozmezí 25-75 let a jsou na jílovito-vápencovém podloží. Od roku 2003 jsou navíc v režimu Organic tj bez použitých chemických prostředků. Víno zraje ve větších dubových sudech po dobu 15-18 měsíců z toho 10% je nových. Víno není filtrováno a ročně se ho vyrobí maximálně 3000 lahví. Na nose zemité s tóny červeného zralého ovoce, výraznější v chuti s delším potencionálem ke zrání i přesto že se jedná o regionální víno.
Červené
Pinot Noir
Bourgogne
Francie
Vinařská rodina Dugat-Py působí v Gevrey-Chambertin již od počátku 17.století.
Bernard a jeho syn Loic patří již k 12. a 13. generaci z vinařské rodiny, která využívá jedinečných znalostí o výrobě vína a práci ve vinohradu získaných v průběhu čtyř století. Vinařství obdělává 7 hektarů starých vinic (více než 65let) převážně Grand Cru a Premier Cru.
Vína Domaine Dugat-Py zrají 18 až 24 měsíců v barikových sudech ve velkolepých klenutých sklepích postavených v 11.a 12.století jako součást historického stavení Aumônerie – malého opatství, které v 9.století patřilo k St.Benigne opatství v Dijonu a z kterého se mimo sklepů zachovaly pouze již torza.
Filosofie vinařství následuje tradici „velkého burgundského“ - výběr robustních starých odrůd vinné révy Pinot Noir, stálá prace ve vinici, používání organických přípravků a zpracování hroznů pouze z vlastní produkce - to vše vede k výsledku, kterým jsou výrazně červená, tělnatá a zároveň elegantní burgunská vína.