Tato typická a charakteristická Barbera nadchne všechny milovníky této úžasné ovocité odrůdy. Hrozny pro výrobu tohoto vína pocházi z jižních svahů v okoli městečka Nizza, zhruba 200 metrů nad mořem. Víno je vyrobeno metodou řízeného kvašení v nerezových tancích kde pak víno odpočívá zhruba 12 měsíců, následně pak ještě 6 měsíců v lahvi. Víno je bohaté na tmavé ovoce, svěží, hladké a elegantní s typickou výraznější kyselinkou na závěr.
Červené
Barbera
Piemonte
Itálie
Vinařství Cascina La Barbatella bylo založeno v roce 1983 rodinou Sonvico. Rodina vyráběla tradiční vína s respektem ke zdejšímu terroir, která získala řadu ocenění a uznání po celém světě. Vinařství se nachází v oblasti Nizza Monferrato kousek od Asti v regionu Piemonte. Vinice o rozloze 5h jsou osázeny zejména odrůdou Barbera, kterou doplňuje Cabernet Sauvignon, Sauvginon Blanc a Cortese. Roční produkce nepřesáhne více než 25 000 lahví. V roce 2010 koupila toto vinařství rodina Perego. Manželé Lawrence a Cynthis pokračují v dědictví rodiny Sonvico a dálé produkují ušlechtilá vína ale hlavně dnes již legendární víno Barbera dAsti Nizza.