Vinařská rodina Dugat-Py působí v Gevrey-Chambertin již od počátku 17.století.
Bernard a jeho syn Loic patří již k 12. a 13. generaci z vinařské rodiny, která využívá jedinečných znalostí o výrobě vína a práci ve vinohradu získaných v průběhu čtyř století. Vinařství obdělává 7 hektarů starých vinic (více než 65let) převážně Grand Cru a Premier Cru.
Vína Domaine Dugat-Py zrají 18 až 24 měsíců v barikových sudech ve velkolepých klenutých sklepích postavených v 11.a 12.století jako součást historického stavení Aumônerie – malého opatství, které v 9.století patřilo k St.Benigne opatství v Dijonu a z kterého se mimo sklepů zachovaly pouze již torza.
Filosofie vinařství následuje tradici „velkého burgundského“ - výběr robustních starých odrůd vinné révy Pinot Noir, stálá prace ve vinici, používání organických přípravků a zpracování hroznů pouze z vlastní produkce - to vše vede k výsledku, kterým jsou výrazně červená, tělnatá a zároveň elegantní burgunská vína.