"Biern" sousedí s vinicí "Kalkofen" a sdílí také její vlastnosti: vinice jsou neplodné a strmé a také zde se několik pozemků neobdělává. Ve Spitzer Graben se snoubí kyselá špicová granodioritová rula s amfibolitem bohatým na báze. Název Biern označuje březový les. Víno žluto - zelené barvy se stříbrnými odlesky. Jemně květinové, náznaky čerstvé broskve, trocha mučenky, limetková kůra. Napjaté, jemně nasekané, nuance bílého peckovin, pikantní kyselinka, v závěru slané a citrónové velmi živé.
Bílé
Ryzlink Rýnský
Wachau
Rakousko
Wengut PAX vzniklo teprve nedávno konkrétně v roce 2020 spojením dvou jmen Pichler - Axman. Franz Stefan Pichler a Verena Axmann tvoří pár nejen ve vinařství ale i v životě. Láska a oddanost vinné révě byla vštípena mladému Franzi Pichlerovi již od mala. Od té doby co začal chodit byl na vinicích. Jiiná kariéra než vinařství nepřicházela v úvahu, a tak absolvoval vinařskou školu v Klosterneuburgu. Tam se jeho oheň skutečně rozhořel a zájem o víno stále rostl.
Svým neustálým rozvojem a aktivní výměnou zkušeností s mnoha přáteli vinaři neustále získávál nový pohled na jejich vína z rodinného vinařství. Jeho cestu formovalo mnoho lidí a jeden zvlášť a tím nebyl nikdo jiný než otec Franz Pichler.
Nicméně za silným mužem stojí ještě silnější žena! Tento výraz asi nesedí lépe než na toto vinařství.
Jak říká Verena: O motivaci vytvářet speciální vína se můj partner snaží se stejnou vášní, která pohání mě. Vztah k přírodě posiluje práce zahradníka na jejich terasách, které jsou staré až 60 let. Věnují velkou pozornost a lásku nejen starým keřům ale jim obzvlášt. Pěstují je s nasazením a velkou pokorou, protože staré pokroucené vinice poskytují obzvláště aromatické hrozny. Všechny vinice jsou sklizeny ručně a pečlivě přivezeny do sklepa v malých nádobách.Tam jsou hrozny buď lisovány celé, nebo lehce rozdrceny, aby mošt mohl extrahovat přísady ze slupky bobulí.Vylisovaný mošt a čistý mošt se následně stáhne a fermentuje v dřevěných sudech nebo ocelových tancích. Kvasinky jsou matkou vína, chrání ho před oxidací a uvolňují do něj zpět cenné strukturující chutě, proto víno zraje na kvasinkách co nejdéle. Tímto procesem získají harmonická, jemná ale i strukturovaná a komplexní vína, která přinášejí radost každým douškem.