Cabernet Sauvignon vás už na první dojem osloví svou plnou, ovocnou vůní. Neodolatelné aroma švestek a zralých ostružin je krásně doplněno o jemné tóny vanilky. Po 2 měsících macerace na slupkách a po neřízeném kvašení, jsme dali víno zrát do dubových sudů ve kterých odpočívalo přes dva roky. Chuť je plná, harmonická, se zakulacenou tříslovinou a ovocnými tóny. Cabernet Sauvignon se hodí k archivaci, takže ho klidně nechte v lahvi ještě pár let odpočinout. Skvěle se bude hodit k pečenému masu nebo vepřové panence se švestkovou omáčkou.
Červené
Cabernet Sauvignon
Velkopavlovická
Česko
Malé rodinné vinařství, které díky své neutuchající píli, skromnosti a lásce k řemeslu vyrábí poctivá a krásná bio vína. K vínu a vinicím se chovají s respektem a láskou. Do vinohradů nezasahují víc, než je nezbytně nutné, aby si zachovaly charakteristiku odrůd.
"Všechny vinohrady jsou v přírodním parku Výhon, kde je neuvěřitelná biologická rozmanitost díky svahům, mezím, spoustě remízků, námi budovaných kamenných mezí a obrovské práci. I mimo naše vlastní vinohrady. Za náš přístup jsme byli oceněni v soutěži Pestrá Krajina a stali se Farmou roku 2023. Drtivá většina našich vinohradů je ve svahu s až 20° sklonem a půdou se základem jílového, sprašového a vápenného podloží. Vinohrady jsou v průměru 20 let staré a nejstarší mají 30 let. Svahy máme orientované jižně až jihozápadně a kvůli nízkému množství srážek jsou keře nucené prorůst kořeny daleko hlouběji a z půdy si načerpat co nejvíce."
Náš přístup má základ v rozmanité krajině, absenci průmyslových hnojiv, pesticidů a systémových přípravků. Podstata bio vinařství je v prevenci. Snažíme se problémům předcházet, jinak totiž máme jen velmi málo možností, jak je řešit. Příroda to má vymyšlené i bez nás, my se jen snažíme žít s ní v souladu. Hrozny sbíráme ručně a děláme vše proto, abychom sklidili surovinu té nejvyšší kvality. Vyrábíme vlastní komposty, nepoužíváme závlahu a naše práce ve vinohradu spočívá ve svědomité péči a respektu k tomu, co nám příroda dala.