Představujeme vinařství:
Pojer e Sandri

1975, dva mladí lidé, dva hektary, málo zdrojů, nějaké nápady, hodně odvahy, sen = Pojer e Sandri a jejich začátek. Průkopníci v hrdinském vinařství, začali produkovat kvalitní víno z vinic mezi Valle dell’Adige a Valle di Cembra, konkrétně na kopci Faedo – kopci, který podle mnohých nebyl nijak zvlášť zasvěcen pěstování vinné révy. Jednoho dne dosáhli takkové kvality vína, kde není povolena chemie, kde se vše musí řídit logickou nití směrem k čistotě. Absolutní čistota v moři hroznů Schiavy, pěstované ve Faedo a prodávané do Alto-Adige k výrobě „Lago di Caldaro“, jsme se zaměřili na vína, která jsou prozatím téměř revoluční: Schiava a Vin dei Molini vinifikovaných v růžovém … svěží, voňavé, parfémované a s nízkým obsahem alkoholu. Den za dnem, sklizeň za sklizní pokačovali ve své cestě. Poté přidali i další 2 vína konkrétněl Müller Thurgau výjimečné vůně a jemnosti, také původní odrůdu Nosiola.cNávštěvy vinařství a vinic ve všech vinařských oblastech jim pomohlo najít technické řešení nebo nápady na nové produkty jejichž interpretace a optimalizace musela být naprostém soladu s regionem Trento. Tak to šlo dál a postupně se přidávali nejen nová vína ale i šumivá vína, destillérie ale hlavně jejich slavné Merlino. Je rok 2004, kdy Merlino přichází na scénu. Produkt, který téměř kouzlem spojuje dvě reality: vinařství a lihovar. Částečně zkvašený „fortifikovaný“ mošt Lagrein od DIVINO, firemní brandy zrající přes 14 let. Poprvé byla vyrobena v roce 1986 a byla to první italská brandy, u které byl celý dodavatelský řetězec přímo pokryt jednou „rukou“. Z vinice do skla. Nejnovější projekt nese název Zero Infinito. Víno předků s nulovým chemickým dopadem: NULA na vinici a NULA ve sklepě. Výsledek mocných let výzkumné práce  a třiceti devíti ročníků ve vinařství ve Faedo k dosažení čistoty... 




Vína z tohoto vinařství...