Arbis Rós 2011
Borgo San Daniele
Popis:

Pignolo, hrozen s unikátní historií, velké osobnosti, tvrdohlavý a nekompromisní, vynikne pouze v suchých exponovaných místech. Divokých bylin, které rostou v těchto půdách je bezpočet a proto se nelze divit, že je tomu tak i ve vůni vína. Tato zajímavá odrůda navíc dodává vínu svůj osobitý charakter zralého červeného ovoce jako jsou jahody, maliny, ostružiny džem z borůvek. Pokud se pěstuje s láskyplnou péčí, je schopna vyjádřit svou nezkrotnou mladistvou duši, která se časem vyvine do stejných sametových textur, které po staletí byly charakteristickým znakem největších světových červených vín. Víno zraje rok na dubových sudech a pak 6 měsíců v lahvi. Doporučujeme k pečenému hovězímu či zvěřině.

Druh vína:

Červené

Odrůda:

Pignolo

Region:

Friuli

Země původu:

Itálie

711 Kč
VČETNĚ DPH
Představujeme vinařství:
Borgo San Daniele

Každé úspěšné víno je výsledkem zkoumání a objevování, je plodem příběhu. Zde je náš o Borgo San Daniele.

Přísně omezený počet etiket, které jsou výrazem vinařství šetrné k životnímu prostředí a osobitou interpretaci přirozených odrůd ve Friuli-Venezia Giulia to je základ úspěchu a hlavní Idea Maura Mauriho hlavního eneloga a majitele tohotu překrásného butikového vinařství.

Malý rozsah vín učí správnému rozhodování a sebereflexe. Na pozemku je dědičnost a máme povinnost ji chránit! Říká Mauro a proto na pozemku který zdědili od dědečka přijali osvědčené postupy biodynamického vinařství, aniž by to křičeli do nebe. Na nejlepších lokalitách vysázeli nové vinice, odpovídající  odrůdy, každý do své vlastní pozice s aspektem k nadmořské výšce. Ponechali travní porost ve vinicích aby mohli kontrolovat sílu z vinic a zároveň zachovat přirozenou rovnováhu v půdě, kterou je obdržely.

Zelená sklizeň a snižování výnosů, dlouho zrání na kalech, jablečno-mléčné kvašení a nefiltrované stáčení jsou klíčová slova při výrobě vína. Spolu s vyhradně ruční sklizní zaměřené na vybírání každé odrůdy v ​​okamžiku dokonalé zralosti, aby si zachovala křupavou svěžest, která je charakteristickým znakem našich vín. 

Při vinifikaci používájí solera systému tj v malém měřítku se zachová  část starších  kvasinek. Ty, které jsou ponechány budou očkovat nový mošt, takže jejich DNA je zachována v průběhu času. Vzhledem k tomu, má víno také paměť.




Další vína z tohoto vinařství...