Philippe Pacalet pochazí z vinařské rodiny, jejíž vinařská historie vede až do roku 1780. Philippe vystudoval enologii a stal se specialistou domorodých odrůd a kvasinek. Jako manažer vinice působil v Côte de Nuits po dobu 10let. V roce 2001 usoudil, že jeho znalosti jsou již dostatečné na to, aby se osamostatnil a rozhodl se usadit v Beaune.
Založil si vlastní vinařství, které pracuje na více než 10 hektarech vinic v Burgundsku. Avšak torchu jinou formou - vinice nevlastní, nýbrž řídí a formou nákupních smluv pak dohlíží na správnou kvalitu. Hrozny již pak sklízí sám. Samozřejmostí je pak organické pěstování révy, které je pečlivě sledováno a podléhá přísnému harmonogramu zatížení. Roční produkce je kolem 50.000 lahví rozdělená na Côte de Nuits, Côte de Beaune a Chablis.
Vína od Philippe Pacalet jsou velmi specifická a doporučuji je milovníkům burgundských vín, kteří vyznávají biodynamická vína a jejich autentičnost.